SAKARYA / ERENLER - Yücel Ballık Ortaokulu

Etiket Sonuçları: Proje

Ara

ÇEDES Projesi kapsamında öğrencilerimizle birlikte hazırladığımız yardım kolisini ihtiyaç sahibi bir aileye verdik.

Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan ve okulumuzda uygulanmaya başlayan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında  öğrencilerimize , dilimizin zenginliklerini tanımaları , sözcükleri doğru kullanmaları ve sağlıklı bir kültür aktarımı yapabilmek için gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikler hakkında bilgi verildi. Bu kapsamda Dilimize giren yabancı kelimeler yerine Türkçe karşılıklarını kullanmayı teşvik  etmek amacıyla Türkçe mağaza iş yeri isimleri çalışmalar yapıldı ve Türkçe kelimeler şehri etkinligi yapildi. Elde edilen ürünler sınıf panosunda sergilenmek üzere asıldı.

Ara

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında öğrencilerimize elimizdeki atasözleri ve deyimlerin anlamları eğlenceli bir şekilde anlatıldı,çizerek anlamları bir kez daha tekrar edildi.Etkinliğin sonunda öğrencilerimizle beraber bir pano oluşturuldu.